Puro seçiminiz, yakışınız, muhtevameseleiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar tamamen size özeldir. Ancak gine de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç bekçi var! 1- Puro Seçimi Ben bu kırmda hasetn her saatinde muhtevameyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz de keyfinize için, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Defa inşaı Karayip purolarda muhtevameden önce nemliliğini denetçi geçirmek gerekir. Bu Toscanello muhtevain uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı gönen oranlarında muhtevameyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da deneme kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim yaşamsal bir şart şurt var. Puro sadece ama sadece kokusuz felaketle yakılır! Puro her mevsim ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nazarıitibar ve ilgi ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde benzeyen. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken yalın puroya kazık münasebet etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı münezzeh tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı kırmızıya döndüğünde kızartma meselelemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 aşama eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu meselelemi yaparken tüm ayak tabanığın yeksan yanması gerektiği muhtevain puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 aşama döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına doğal alevli çakmalara için beş altı elan uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu tarz çakmaklar çok diridür ve ziyade benzeyen tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma meselelemi doğal alevli çakmaklarla, beş altı mevsim alabilir. Bu müddet size saat kaybı kadar bakışükebilir ama puro dayanç ve say ister. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma meseleleminden sonra elverişsiz çevirip sebebiyleünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe albeni üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm göl ayağı kıpkırmızı ise yakma meselelemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cenahı tam yanmamışsa, kısaca tüm göl ayağı kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kavşakınıza götürün. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü önemsiz dem elan çekin. Bu sayede puro üste artan yanmamış fasıl da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz muhtevaime amade. Peki ya siz amade mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü muhtevailmeli. Alacağınız her dem beyninde en azından 40 saniye durmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar muhtevameye çtuzakışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı muhtevaimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı muhtevameye devam ederseniz, puro o kadar çığlıklaşır ki hiç muhtevailemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Yaman uçukçe ağıza doldurulur ve kâm almaçların dumanla uyarılmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az nazarıitibar gösterdiğinizin bir meselearetidir. Sönen puronun küllerini hoşça temizleyin. Bunun muhtevain kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri hoşça temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim muhtevatiğim Toscanello muhtevain baştan yakma problem oluşum etmez. Ancak ahali inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda küsurat oranda yaslılık hissedeceğinizi delalet etmek isterim.
şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir müddet da saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve mutlak şpeş olan 2 şart şurtı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın dünyaın sıcaklık değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız dünya sıcaklığının 16 ila 18 aşama beyninde evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Ev ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden dünya sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Ancak elbet şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız dünyaını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile hakkındalaşmazsınız. Saklama dünyaı sıcaklığında esas problem dünyaın antipatik değil ziyade hamam olmasıdır. Çünkü hıfız dünyaı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile hakkındalaşabilirsiniz. İkinci önemli şart şurt ise hıfız dünyaının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. şüphesiz gönen hıfız dünyaı sıcaklığına için varyasyon gösterecektir ve bu yüzden de hıfız dünyaı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro hıfız kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise rastgele bir albeni geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca albeni geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız dünyaının albeni geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu muhtevaindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak muhtevain anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlayacak mutlak albeni geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En bol humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları mutlak albeni geçirmedikleri muhtevain öbür rakiplerine şanlı fark atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.